Peerke Donders Lezing

En nog een WordPress site

Organisatie lezing

De Peerke Donderslezing is een initiatief van het Wereldpodium.  Ook de organisatie van de Peerke Donderslezing is in handen van het Wereldpodium.

Het Wereldpodium is het enige podium over mondiale kwesties in Nederland. Het Wereldpodium is gevestigd in Tilburg, de stad van Festival Mundial, in een stad die zich van oudsher verbindt met steden, streken en mensen elders ter wereld.

Het Wereldpodium: dat zijn lange avonden in theater De Nwe Vorst in Tilburg. Dat is de Wereldpodium Academy in de bestuurskamer van de Tilburgse Rabobank. Dat zijn trainingen tot wereldjournalisten op middelbare scholen. Het Wereldpodium: dat is theater, debat, onderwijs, betrokkenheid en enthousiasme ineen.

Het Wereldpodium wordt zeer goed bezocht. De professionele organisatie, de lage entreeprijs, een theatrale omgeving, een culinair hapje in de pauze en muzikale intermezzo’s van hoog niveau maken elk bezoek tot een avondje uit. Het Wereldpodium wil inspireren, zoekt de nuance en kijkt verder dan krant, radio of televisie.
WP Lubbers‘Onze, open en globale samenleving maakt veel mensen bang’, zegt initiatiefnemer en oud-hoofdredacteur Ralf Bodelier. ‘De opkomst van China, de ‘Islamitische Staat’ in het Midden-Oosten, de klimaatverandering en de economische crises … we weten niet wat we ervan moeten vinden.
De wereld ontsnapt steeds vaker aan ons begrip. Juist om dergelijke verschijnselen te duiden, hebben we platforms als het Wereldpodium nodig. Centra waar wereldwijde ontwikkelingen uitgebreid en op rustige toon worden besproken.’

In 2007 nam het Wereldpodium het initiatief tot TilburgDebatstad, de samenwerking van zeven Tilburgse debatpodia. TilburgDebatStad staat voor vijftig publieksbijeenkomsten per jaar, waaronder twee podia die gezamenlijk worden georganiseerd. TilburgDebatstad trapte in november 2009 af met een avond rond de wereld-beroemde Tilburgse bioloog Marc van Roosmalen, organiseerde verkiezingsdebatten in 2010 en 2012, het Future of Food Festival in 2013 en meerdere evenementen in de Tilburgs Spoorzone.


Theme Tweaker by Unreal